Hitta personliga assistansbolag i Västsverige

20 jun

Ska du skaffa personlig assistans? Kanske har du skickat in ansökan och väntar på beslut? När du väl har fått ditt beslut står det dig fritt att välja bland de personliga assistansbolag du tycker är bäst. Du kan även ha assistansen i egen regi, eller söka dig till ett brukarkooperativ. Som boende i Västsverige har du många personliga assistansbolag att välja mellan. Men hur hittar man dem?

Sök på nätet

Det enklaste sättet är troligtvis att söka på nätet. Testa att söka på fraser som till exempel ”personliga assistansbolag Västsverige” och du bör få fram en rad relevanta träffar att titta lite närmare på. Det kan dock inte rekommenderas att bara ta första bästa, även om det förvisso är snabbt och enkelt att göra just så.

Ta dig tid att titta igenom bolagen. Vilka intryck ger de? Hur tror du att deras bemötande är? Personliga assistansbolag är relativt hårt kontrollerade (i jämförelse med många andra verksamheter), men du kan vara säker på att det finns en del skillnader mellan dem. Det som kommer att påverka mest för dig är givetvis assistenten i fråga. Ska du ha assistans många timmar i veckan så gäller det att personkemin verkligen stämmer överens.

Fråga vänner och bekanta

Har du någon vän eller bekant som har personlig assistans? I sådana fall kan det vara läge att fråga dem innan du anlitar någon. Om de har en rekommendation av ett bolag, som de har haft mycket goda erfarenheter med, så är sannolikheten att du också får det. Bolagen kan beskriva sig själva i smickrande och generösa ordalag i sin egen marknadsföring – men en referens från någon du litar på väger alltid lite tyngre.

Jämför på nätet

Det finns tjänster på nätet där du kan jämföra personliga assistansbolag i Västsverige och i andra delar av landet. Titta även på plattformar vars syfte är att samla omdömen och recensioner om olika företag i olika branscher. Här kan du hitta kommentarer om assistansbolag i Västsverige och bilda dig en egen uppfattning.

Kommentarer från okända användare väger dock kanske inte lika tungt som en referens från någon du känner, givetvis, men det kan ändå ge en bild av företaget. Desto fler kommentarer och omdömen som finns, desto mer sannolikt är det också att bilden stämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *