Assistansbolag nära Västra Götaland

24 okt

För brukare kan det verka krångligt att anlita personliga assistenter. Men faktum är att du kan vända dig direkt till kommunen i den stad du är skriven i. Det är nämligen kommunen som bestämmer och avgör om du har rätt till betald assistens eller inte. Om det handlar om personlig assistens under 20 timmar i veckan är det kommunen som bestämmer om du får rätt till hjälp eller inte. Är det mer än så är det försäkringskassan som tar över. Du kan även vända dig till privata aktörer för assistansbolag i Västra Götaland. Då får du betydligt fler företag att välja bland och kan även öka chansen att hitta en personlig assistent som verkligen passar dig i ditt liv.

Det kan vara svårt att matcha med en kompatibel assistent, något du dock kan få hjälp med. Genom att gå via ett assistansbolag i Västra Götaland kan du enkelt slippa leta rätt på en assistent på egen hand. Istället kan du kontakta företag som assistansförmedling.se som hjälper dig att hitta rätt direkt. Oftast börjar processen med ett samtal, här får du möjlighet att berätta om dina besvär och vad du behöver hjälp med. Fördelen när du går via en assistansförmedling är att du snabbt får svar och hjälp att hitta någon. Vanligtvis tar det inte mer än 24 timmar innan du får förslag på assistansbolag i Västra Götaland.

Andra frågor inom assistans

Om du redan har assistent via ett assistentbolag i Västra Götaland men inte trivs och vill byta, finns det också bra möjligheter. En annan fråga är om det är bättre att gå via den offentliga eller privata sektorn. Visst kan du starta upp ditt eget assistansbolag i Västra Götaland, men det kräver tid och ork. Om du hellre vill slippa det administrativa är det snarare rekommenderat att gå via ett privat assistentbolag i Västra Götaland. En stor fördel med att ta hjälp från en assistansförmedling är att de kan hjälpa dig genom hela processen.

Det vill säga de kan kolla upp flertalet assistansbolag i Västra Götaland, berätta om dina behov och önskemål och sedan komma med olika förslag till dig. Dessutom närvarar assistansförmedlingen vid det möte och hembesök som Försäkringskassan kommer att göra. Då slipper du själv föra din talan och kan istället känna dig trygg med att experter från förmedlingen ser till att du får de timantal som du är berättigad till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *