Fastighetsboxar guidar till rätt fastighetsbox

25 jan

Ute eller inne? Stor eller liten? Med lås eller inte? Det finns en hel del frågor att ta ställning till i val av fastighetsbox. Via en guide på fastighetsboxar.com blir det lite lättare att välja. En guide som sammanfattas nedan:

Ute eller inne?

Första frågan är om boxen ska sättas utomhus eller inomhus. Att montera dem inomhus har minst tre fördelar:

  • Uppskattas av brevbäraren – Posten kan delas ut i värme och utan regn
  • Uppskattas av de boende – Breven hålls torra och kan hämtas utan behöva gå ut
  • Hållbarhet – Väder och vind sliter hårt på fastighetsboxarna om de monteras utomhus

Storlek och plats

Hur stora boxarna kan vara avgörs av två faktorer. För det första utrymmet. Är det en liten och smal hall kommer det bli en begränsad plats per box. Det är viktigt att mäta utrymmet och avgöra storlek utifrån detta.

För det andra avgörs detta av behovet hos de som ska använda boxarna. Ska enbart brev delas ut eller även annat distribueras via dessa boxar?

Antal fack per enhet

Det är inte alltid möjligt att sätta upp en större konstruktion med exempelvis 18 boxar på ett och samma ställe. I vissa fall behövs mindre enheter som monteras på olika ställen i trapphuset. På detta sätt skapas en större flexibilitet gällande var de kan monteras.

Materialval

De boxar som presenteras på fastighetsboxar.com är tillverkade av rostfritt stål eller trä. Materialvalet handlar framförallt om en estetisk fråga. I ett äldre hus kan fastighetsboxar av trä ”smälta in” betydligt bättre än de av stål. Utifrån hållbarhet står sig däremot stål något bättre.

OBS – Detta är enbart en sammanfattning av den guide som går att läsa på fastighetsboxar.com. Med förbehåll för eventuella felaktigheter i förhållande till originalet.

Om fastighetsboxar.com

Fastighetsboxar.com är en E-butik med inriktning mot enbart fastighetsboxar i olika storlekar och kvalité. Via hemsidan ges en överblick över de vanligaste kategorierna samt guide kring vad man bör tänka på i val av box. De som känner sig osäker kan kontakta företaget via telefon för att diskutera upplägg och individuell lösning.

Längst ner på sidan finns även ett bredare utbud av produkter till fastigheten. Detta så som tidningshållare i ett flertal olika material och storlekar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *