4 tips för att välja ”rätt” leverantör för catering i Stockholm

25 feb

Cateringfirmor, matvaruaffärer och restauranger – alternativen är många för den som ska beställa catering i Stockholm och valet är inte helt enkelt. Det finns flera saker värda att ta reda på och fundera kring innan beställningen görs – så här kommer fyra bra tips för att välja ”rätt”.

1. Ta reda på utbudet

Första steget till att hitta rätt leverantör för catering i Stockholm är att ta reda på hur utbudet ser ut. Det finns väldigt många aktiva aktörer – både firmor som endast sysslar med catering men även matvaruaffärer och restauranger som erbjuder det. Det kan vara smart att kolla på några olika alternativ, samt att fundera på vilken typ av mat som ska serveras – varm eller kall, hela rätter eller buffé?

2. Sätt en budget

Dom många aktörerna som erbjuder catering i Stockholm skiljer sig en hel del när det kommer till prislapp. För att utesluta några inför valet kan det vara smart att bestämma en budget. Vad känns rimligt att lägga på maten? Är det viktigt att få så mycket som möjligt för pengarna eller är kvalitet viktigare än kvantitet?

3. Jämföra priser på catering i Stockholm

När en budget är bestämd är det enklare att jämföra vad som är möjligt att få för pengarna. Kolla vilka som erbjuder mat i den prisklass som känns rimlig – och se till att jämföra menyerna för att se vilka skillnader och likheter som finns. Här kan det vara bra att veta att även om menyerna ser snarlika ut så kan innehållet skilja sig.

En buffé kan till exempel ha samma eller liknande namn, så som ”skärgårdsbuffé” men ändå vara helt olika hos olika aktörer. Se med andra ord till att läsa även det finstilta i menyerna.

4. Referenser, omdömen och betyg

Ett annat tips för att hitta ”rätt” leverantör för catering i Stockholm är be om referenser om det är möjligt. Kanske finns någon släkting, vän eller arbetskollega som nyligen beställt catering och som kan lägga in ett gott ord för den aktuella firman?

Fler saker att göra för att få en uppfattning om dom olika aktörerna är att:

  • Leta betyg och omdömen på nätet
  • Spana in sociala medier för att se bilder, kommentarer och annat som kan vara till hjälp inför valet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *