Bästa mobilabonnemang för dig som…

23 nov

Bästa mobilabonnemang för student, storsurfare eller senior…Det finns en rad mobilabonnemang som är specialanpassade utifrån kundgruppens behov. Exempelvis finns det abonnemang för dig som…

…surfar mycket

För personer som surfar väldigt mycket är ”Obegränsad surf” bästa mobilabonnemang. Då finns ingen övre gräns för surfmängd. Genom att skapa ”hotspot” via mobilen kan datorer och andra enheter surfa på samma surfmängd. Ett perfekt alternativ för de som inte har fiber i hemmet eller surfar väldigt mycket utanför hemmet.

…även vill ha streaming

Flera operatörer erbjuder mobilabonnemang där olika streamingtjänster ingår. Det kan exempelvis vara Viaplay, C-more eller Netflix. Ett sätt att få allt på samma faktura och ofta till ett lägre pris än om tjänsterna tecknats separat.

…har en stor familj

Bästa mobilabonnemang för stora familjer är nästan alltid familjeabonnemang. En person står på huvudabonnemang och därefter läggs resterande familjemedlemmar till som extraanvändare. Detta för en fast summa per månad. Det finns operatörer där extra familjemedlemmar lägst till för ca 100 kr per person.

…vill ringa så billigt som möjligt

Är priset det absolut viktigaste ska lågprisabonnemang jämföras. Det finns ett flertal lågprisaktörer så som:

  • Hallon
  • Vimla
  • MyBeat
  • Fibio

Ett riktigt lågt pris brukar däremot ofta innebära svagheter på andra punkter. Exempelvis är det vanligt att lågprisoperatörer inte erbjuder telefonsupport. Sajten Bästa Mobilabonnemang hjälper dig hitta bästa valet och göra ett bättre val.

…vill ringa gratis

Det finns ett mobilabonnemang som inte har någon månadsavgift alls. Det är gratis att använda men innehåller en mycket begränsad mängd surf, samtal och sms. Men det är ett sätt att knyta kunden till just den operatören.

Hitta bästa mobilabonnemang – Tre tips

  • Se på funktioner och service

Som visas ovan finns en rad olika funktioner och tjänster tillgängliga hos mobiloperatörerna. Det brukar vara smart att läsa på och jämföra för att hitta bästa mobilabonnemang utifrån de egna behoven. Detta istället för att enbart se på prisnivåerna.

  • Se på eventuella rabatter

Familj, student eller senior? Det finns rabatter att hämta för de flesta kundgrupper. Kom ihåg att jämföra priserna efter dessa rabatter.

  • Bindningstid om mobil behöver köpas

Önskas en ny mobil? Då kan det vara värt att binda abonnemanget under några år. Detta eftersom operatörerna kan erbjuda kraftiga rabatter på abonnemangen om kunden väljer bindningstid. Orsaken är att operatören är säker på att kunden kommer att stanna hos dem under denna period.