En grundläggande rutin för hudvård ger dig en friskare hy

22 sep

En effektiv hudvårdsrutin är inte bara en lyx utan faktiskt en ren nödvändighet för att hålla huden frisk och vacker. Men det finns som bekant ett överväldigande stort utbud av produkter och råd att tillgå. Därför kan det vara svårt att veta var man ska börja. Denna artikel guidar dig dock genom de grundläggande stegen till en mer effektiv rutin för hudvård!

5 steg till en bra grundläggande rutin för effektiv hudvård

En grundläggande rutin för hudvård som ger dig en friskare hy kan med fördel delas in i följande fem steg:

  1. Rengöring. Rengöring av huden bör vara det första steget i din rutin för hudvård. Genom att rengöra din hy hjälper du till att avlägsna smuts, fetter och smink som kan täppa till porerna och orsaka utbrott och andra hudproblem. Använd gärna en mild rengöringsprodukt som passar din hudtyp. Massera in den i ansiktet med cirkulära rörelser och skölj sedan ditt ansikte med ljummet vatten.
  2. Toning. En toner hjälper till att återställa hudens naturliga pH-balans och kan även avlägsna eventuell återstående smuts efter den initiala rengöringen. Applicera toner på en bomullsrondell och svep denna över ansiktet. Undvik området kring ögonen.
  3. Serum. Serum innehåller höga koncentrationer av aktiva ingredienser och tränger djupt in i huden. Den kan rikta in sig på specifika hudproblem såsom åldrande, pigmentfläckar eller akne. Applicera några droppar serum på ansiktet och klappa sedan försiktigt in det med fingertopparna.
  4. Fuktighetskräm. Fuktighetskräm hjälper till att låsa in fukt och skapar en barriär mot yttre påverkan. Använd en kräm som passar din hudtyp och applicera den på ansiktet och halsen.
  5. Solskydd. Att använda solskydd är viktigt för att skydda huden mot skadliga UV-strålar. Dessa kan orsaka tidigt åldrande och hudcancer. Applicera ett solskyddsmedel med minst SPF 30 på alla utsatta delar av huden. Detta bör du göra även under molniga dagar och på vintern.

En konsekvent rutin för hudvård som involverar dessa grundläggande steg kan göra underverk för din hy. Det är viktigt att du väljer produkter som passar din hudtyp samt att du konsekvent håller dig till din rutin.