Viktigaste punkterna vid val av hundförsäkring

22 dec

En bra hundförsäkring är viktig för både djuret och ägaren och inför hemkomsten av en ny fyrbent familjemedlem finns flera anledningar att jämföra just försäkringar. Idag är utbudet stort och det finns både stora och kända likaväl som nya och mindre kända bolag att välja bland. Inför valet är det bra att känna till vad som är viktigt att kolla på – så som pris, självrisk och vad som faktiskt ingår.

Viktiga punkter vid val av hundförsäkring

Den som bestämt sig för att skaffa en hundvalp har en del att tänka på – däribland att välja en bra hundförsäkring. Det bör göras så tidigt som möjligt så att hunden har ett bra skydd redan från start samt för att du som ägare inte ska drabbas av oväntade kostnader. Några av dom punkter som är värda att kolla närmare på är:

  • Vad ingår? – Vid jämförelser av hundförsäkring kollar många enbart på själva veterinärvårdsbeloppet, vilket förstås också är viktigt. Men förutom det kan det vara bra att kolla närmare på vad som ingår och inte utöver det. Ger försäkringen till exempel ersättning om hunden behöver medicin eller speciella undersökningar, så som röntgen?
  • Möjliga tillägg – En veterinärvårdsförsäkring utgör grunden i en hundförsäkring men hos många av bolagen finns flera möjliga tillägg. Det kan vara nödvändigt om hunden till exempel ska användas i avel eller om det är en arbetande hund.
  • Priset – Värt att jämföra vid val av hundförsäkring är förstås även priset, för det kan skilja sig ganska mycket. En försäkring som ger ungefär samma skydd kan skilja sig med flera hundra kronor i månaden – något som blir tusentals kronor under hundens livstid. Priset bör dock inte vara den avgörande faktorn vid valet men det är trots allt dumt att betala mer än nödvändigt.

Jämför försäkringar online

Det går att jämföra försäkringar på egen hand men det är både tidskrävande och lite krångligt. Det finns dock många jämförelsesidor på nätet som kan vara till bra hjälp inför valet och ett tips är därför att använda en sådan.

All nödvändig information finns då samlad på ett och samma ställe och det är enklare att se vilka likheter och skillnader som finns mellan dom olika alternativen. Tänk dock på att läsa igenom villkoren ordentligt innan en försäkring slutligen tecknas.