Traditionell metod med klassisk rakhyvel och Safety Razor

8 feb

Att raka med en klassisk rakhyvel och Safety Razor är en mycket uppskattad metod med ett härligt resultat för skäggväxten. Denna typ av verktyg består av ett rakblad i stål, som sätts fast i en hållare. Denna hållare är sedan försedd med ett handtag. En klassisk rakhyvel är just en safety razor, säkerhetshyvel på svenska, som skapades av King Camp Gilette. Denna revolutionerande teknik lanserades 1903 och är en stor bidragsfaktor till företaget, Gilettes, stora framgång.

Medan vissa förespråkar en klassisk rakhyvel såsom en safety razor, väljer andra att använda rakkniv. Detta är en fråga om vilken metod man tycker ger bäst resultat. Ofta är metoden med en klassisk rakhyvel enklare att bemästra och funkar därför bra som en morgonrutin när man har bråttom iväg medan en rakkniv kräver en noggrannare teknik och kanske därför är något man istället väljer att använda under helgerna. Klassiska rakhyvlar och en safety razor är ofta väldigt snygga och väldesignade verktyg för skäggväxten och är rakbladen relativt billiga att byta ut vilket därför gör det till en smart metod i längden. Självklart kräver denna form av rakning också en viss teknik som man behöver öva upp.

Ett snyggt resultat

Att raka skägget eller mustaschen med en klassisk rakhyvel eller safety razor kräver vissa försiktigheter för ett lent och fräsch resultat. Förslagsvis handlar detta om att vara lätt på handen och undvika ett hårt tryck med hyveln eftersom detta minskar risken för irritation och skärsår. Likaså är det smart att sträcka ut det område man vill raka för en jämn och härlig glidyta. För vissa hudtyper fungerar det utmärkt att raka mothårs med en klassisk rakhyvel eller safety razor, medan många väljer att hålla sig till medhårs. Ofta om man rakar mothårs med en klassisk rakhyvel eller safety razor kan detta bidra till rakfinnar och irriterad hy som svider.

En klassisk rakhyvel och safety razor brukar framförallt vara uppskattad av de med lite lättare skägg- och hårväxt. Om man har kraftigare ansiktshår kan det vara svårt att uppnå en nära rakning  med denna typ av verktyg och ofta väljer man då att raka med rakkniv istället, även om detta kräver mer övning och teknik. En klassisk rakhyvel och safety razor är därför också ett bra alternativ om man är nybörjare inom rakning. För att snyggt och friskt resultat behöver man också noga välja ut bra produkter för en härligare rakupplevelse. Dessa kan innefatta bland annat skäggtvål eller skäggschampoo, liksom en härlig raktvål rik på lödder eller rakkräm. Ofta kan det också vara en god idé att avsluta processen med att skölja ansiktet alltför att stänga porerna och sedan återfukta ansiktet och skägget med en mjukgörande skäggolja.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *