Så kan du använda ditt fritidshus som en investering

26 aug

Det finns många bra anledningar att skaffa fritidshus. Oavsett om du väljer att bygga ett helt nytt sådant från grunden eller köpa ett befintligt på den öppna marknaden är detta ofta en bra investering. Du kan till exempel skaffa ett sådant här hus i närheten av en strand, en sjö, en skog eller varför inte på landsbygden?! Det kan också användas som en ren och skär investering.

3 skäl att skaffa ett fritidshus som investering

Ett fritidshus kan på flera olika sätt visa sig vara en väldigt bra investering. Du kan välja att investera i ett sådant av bland andra följande skäl:

  • Få en hyresinkomst. Genom att äga en andra bostad får du möjlighet att hyra ut denna när du inte själv använder den. Om ditt fritidsboende dessutom är ett attraktivt sådant och har ett bra läge kan du dessutom välja att använda den till en hyresfastighet på heltid. När du gör detta får du en andra inkomstkälla utöver din primära (t.ex. din lön från arbetet). Du bör dock vara medveten om att du behöver lägga ner en del jobb om du ska agera hyresvärd. Dessutom bör du sätta dig in i den lagstiftning som är relevant för uthyrning av fastigheter.
  • Göra en investering för framtiden. Bostadsmarknaden är ganska lynnig och värdena på bostäder fluktuerar över tid. Ofta går bostadspriserna upp men ibland infinner sig ett lite sämre marknadssentiment och då går priserna istället ner. Genom att skaffa en andra fastighet kan du göra en bra investering för framtiden. Om du har gjort de efterforskningar som krävs och skaffat ett fritidshus i ett bra läge ligger du i vinnarhålet inför framtiden.
  • Få ett andra hem att använda vid behov. Hemmet är din trygga vrå och den plats där du förmodligen trivs allra bäst här i världen. Men genom att skaffa ett fritidsboende får du ett andra hem som du kan använda när du känner för det eller då behovet uppstår. Till exempel kan du och din familj eller dina vänner besöka det på helger och/eller storhelger för att komma undan vardagens måsten. Dessutom kan fastigheten med fördel förvaltas och ärvas vidare i släkten i många generationer framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *