Håravfall hos kvinnor kan nu behandlas genom hårtransplantation

5 nov

När man pratar om att tappa håret och skallighet är det oftast män som kommer på tal. Det är också denna grupp patienter som oftare än andra söker sig till behandlingsformer såsom hårtransplantationer. Men faktum är att även håravfall hos kvinnor kan behandlas på detta vis. Och även kvinnorna kan likt männen drabbas av såväl hårtunnhet som skallighet.

Värt att tänka på innan du genomgår en skönhetsoperation

Innan du överväger att genomgå en behandling av detta slag är det viktigt att du är medveten om vissa saker. Till exempel är alla skönhetsoperationer att betrakta som invasiva behandlingar. Så är även fallet med hårtransplantationer. Därför är det viktigt att du får rätt medicinska rådgivning innan du genomgår ett sådant ingrepp. De är trots allt inte helt riskfria och bör inte heller utföras på personer som är under 18 år gamla.

Läs vidare för att lära dig mer om hur denna typ av behandling kan användas för att behandla håravfall hos kvinnor!

Stämmer det att håravfall hos kvinnor kan behandlas genom hårtransplantationer?

Ja, håravfall hos kvinnor är ett ganska vanligt förekommande problem även om det kanske inte är fullt lika vanligt som hos män. Och det stämmer utmärkt att detta problem kan behandlas genom en hårtransplantation. Det finns flera olika skönhetskliniker i Sverige som genomför dessa behandlingar även på kvinnliga patienter.

När det kommer till dessa behandlingar kan det vara värt att känna till följande:

  • FUE-metoden är den mest moderna typen av hårtransplantation. Det finns flera olika typer av hårtransplantationer som kan användas. FUE-metoden kallas den variant som idag är allra mest modern. Här tas vanligtvis en grupp hårsäckar (en till fyra st) och dessa överförs sedan till hjässan på patienten. Beroende på patientens ålder och hälsa kan det ta mellan sex till tolv månader innan hårstråna har fått fäste och växer ut från hjässan.
  • Riskerar mitt hår att bli grått på grund av behandlingen? Nej, att dina hårstrån eventuellt grånar är sannolikt ingenting som har med ingreppet att göra. Detta är istället någonting som sker med ökad ålder – de flesta människor upplever på äldre dagar att håret blir gråare.