Olika behov av företagslarm utifrån företag

1 jul

Olika behov av företagslarm utifrån företag

Vilket företagslarm som bör tecknas beror främst på företagets verksamhet och läge. Här presenteras några exempel som visar dessa skillnader.

Företagslarm för kontoret

Kontor behöver, som det flesta andra företag, ett skalskydd. Om det däremot är ett kontor inom ett företagshotell eller i en kontorsfastighet kan detta larm ingå i hyreskostnaden. Men även om det finns ett skalskydd bör man fundera över om ytterligare skydd behövs.

På kontor kan det finnas mycket värdefull egendom. Det gäller inte minst datorer som, om de stjäls, kan skapa extremt stora problem för företaget. Med företagslarm med röklarm blir det svårare att agera om inbrott sker och dessutom bör företaget ha en IT-policy som skapar säkerhet kring hantering av datorer, filer och lösenord.

Inredningsbutiken i gallerian

Företag som ligger i gallerior har generellt inte mer larm än vad som erbjuds av fastighetsägaren. I och med att de ligger i en större byggnad, som har skallarm och rörelselarm, skapas det skydd som behövs. Beroende på vad som säljs kan det däremot behövas kompletterande larm. Det är exempelvis skillnad på det är guldsmycken eller inredningsprodukter som säljs.

Kanske behöver de anställda ha överfallslarm och larmade montrar för specifika produkter. Larm som innebär att väktarna som finns i gallerian påkallas samt att larm även går till polisen. Detta kan kompletteras med övervakningskamera så att väktarbolaget kan se vad som sker. Övervakningskameror kan även minska snatteri och skadegörelse i butiken.

Butik på marken

En butik som ligger på markplan behöver både inbrottslarm, rörelselarm och eventuellt överfallslarm. Det kan även finnas behov av övervakningskameror utanför entrén för att i både avskräcka förövare och avgöra vilka som ska släppas in. På en pantbank samt på butiker med exklusiva accessoarer finns ibland en sluss som innebär att en kund släpps in i taget. I detta läge brukar det finnas övervakningskamera både utanför och in mot slussen.

Vilket företagslarm behöver ditt företag?

  • Finns det redan skallarm eller behöver du teckna det?
  • Finns det extra dyra föremål som behöver larmas separat?
  • Behövs överfallslarm, brandlarm, vattenlarm?

Det är inte helt lätt att veta vilket utbud av larmprodukter som finns inom ett företagslarm och vad som krävs för olika verksamheter. Det bästa är att kontakta ett lokalt larmbolag vilka alltid gratis kommer ut till företaget och ser på de unika behoven. De kan sedan presentera en komplett lösning med olika larm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *