Olika sommarjobb i Skövde – Städföretag

25 jul

Olika sommarjobb i Skövde – Städföretag

De som söker sommarjobb har generellt inte någon utbildning och är i 15 – 20 årsåldern. Det finns ett flertal olika sommarjobb att söka i Skövde. Ett är att ansöka till städföretag.

Jobbportaler – Bara en grund

Det finns flera jobbportaler som presenterar lediga sommarjobb. En del är nationella och gäller därmed över hela Sverige medan andra är lokala över enbart Skövde. Att titta på dessa portaler är bra – men absolut inte enda vägen till sommarjobbet på städföretaget.

Kontakta städföretag i Skövde

Ta fram datorn eller telefonen och sök på Google efter städföretag i Skövde. Skriv ner namn och kontaktuppgifter till minst 6 – 8 st och sätt dig sedan och ring. Genom att ringa kan du få svar direkt gällande om de söker sommarjobbare eller inte. De som söker sommarjobbare kan du sedan skicka ansökan till. Därmed läggs fokus på de företag där chansen faktiskt finns att få jobb.

Sprid ordet

Skriv på Facebook, prata med vänner, blogga om det… Det viktigaste är att du sprider ordet om att du söker jobb. Det kommer att öka chansen att få sommarjobb betydligt. De allra flesta sommarjobb blir nämligen förmedlade via kontakter snarare än spontanansökningar eller via annonser på arbetsförmedlingen.

Skapa unika ansökningar

Det kan tyckas vara exakt samma jobb som söks hos de olika städföretagen – men det är det inte. Skicka därmed aldrig identiska arbetsansökningar till flera företag. Läs på om vad de utför för städtjänster och försök att skapa en unik ansökan till varje städföretag.

  • Ring och ta kontakt som ett första steg
  • Skicka in ansökan efter att du vet att de vill ha ansökningar
  • Följ upp om du inte får svar

Vad väntar – jobb och lön?

Även om lönen kan variera något mellan olika företag i Skövde så är generellt städare ett lågavlönat jobb. En sida som samlar lönestatistik över ett flertal olika yrken anger att medellönen är 18 700 kr per månaden. Som sommarjobbar kan man räkna med en timlön på 110 – 130 kronor.

Att jobba på ett städföretag kan vara mycket slitsamt – men behöver inte vara det. Det beror främst på vilka städuppdrag som ska utföras. Att genomföra flyttstädning, tillsammans med några kollegor, är mycket mer slitsamt på kroppen än om golvet ska bonas i en kontorslokal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *