Inför bröllop

21 jan

När en av ens bästa vänner ska gifta sig så är det sedvanligt att anordna en möhippa eller en svensexa för att fira och för att ha ”en sista natt i frihet”. Konceptet är något förlegat, men nu för tiden är möhippor och svensexor oftast en rolig gruppaktivitet eller en resa för att fira det stundande giftermålet. Det är vanligt att detta är en del av bröllopsplaneringen. Det kan vara svårt att veta vad man ska hitta på till sin vän som ska gifta sig. Nedan finns de bästa idéerna till en möhippa eller svensexa.

Spa

Att anordna en spa-dag är perfekt för både killar och tjejer. Vält ett ganska stort spa så att alla som är med får göra det som de tycker bäst om. Vissa kanske vill basta, medan andra gillar att få manikyr med ett glas bubbel i andra handen. Samla ihop hela kompisgänget för en avslappnande dag för att fira kompisen som snart är gift.

Paintball

Paintball är en rolig gruppaktivitet på möhippor och svensexor. Man kan festa till matchen med festliga utklädnader och en öl eller två. Paintball-anläggningar finns på många ställen i Sverige så man behöver oftast inte åka så långt. Genom att anordna aktiviteter i närheten så betyder det oftast att fler kan komma och ju fler desto roligare blir paintball-matchen.

Barrunda

En klassisk bar-runda är ett bra sätt att avsluta en möhippa eller en svensexa. Ge huvudpersonen ett gäng utmaningar som den ska klara av under kvällen och glöm inte att ta många kort för att minnas kvällen ordentligt. Det här alternativet må ge huvudvärk dagen efter, men är en lätt aktivitet att planera och genomföra.

Res iväg över en helg

Det går att kombinera tipsen ovan med att ta med kompisgänget och resa iväg över en helg. Det finns många billiga destinationer i Europa och städer som exempelvis Budapest är kända för att ha ett bra nattliv och roliga aktiviteter. Det kan vara svårt för alla som man vill ha med att ha möjlighet att åka iväg en hel helg, men genom att hålla helgen kort och billig så kan de flesta vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *