Driva begravningsbyrå

29 jun

Alla företag är beroende av andra företag. Detta oavsett om man vänder sig till privatpersoner eller jobbar B2B. Det handlar inte bara om att vara kund eller leverantör utan även om att samarbeta och skapa nätverk för att hjälpa varandra framåt. Oavsett bransch finns samarbetsvägar som innebär att man hjälpa varandra att hitta nya kunder.

Ett fel som många småföretag gör är att de enbart fokuserar på sin egen produkt eller tjänst och försöker nå ut med marknadsföring till kunderna om vad man säljer. Det gäller ibland att lyfta blicken och skapa samarbeten med andra företag för att därigenom nå kunder på ett betydligt enklare sätt. Att ”nätverka” är nyckeln.

Att kunna erbjuda komplett service

Om du driver en begravningsbyrå i Stockholm kommer de som vill ha dina tjänster primärt komma från just Stockholm. De får hjälp med att välja kista, planera begravningen och ta hand om det praktiska efter att en närstående har dött. Det är tjänster som generellt hittas hos en begravningsbyrå och som direkt utförs av dem.

Men en begravning innebär generellt även en minnesstund. Ett tillfälle då både lokal behöver hyras och catering bokas in. Det är däremot inget som brukar ingå i tjänsterna hos en begravningsbyrå men genom samarbete med andra företag i Stockholm kan en komplett service erbjudas. Kunden kan därmed få hjälp med allt inom begravningen från ett och samma ställe – även om det är flera företag inkopplade. När det blir dags att planera minnesstunden kan ett cateringföretag komma till begravningsbyrån och vara med i planeringen osv.
Detsamma gäller de juridiska bitarna som behöver ordnas med vid ett dödsfall. De allra flesta väljer att anlita en juristbyrå för att få hjälp med bouppteckning. Detta inte minst för att undvika släkttvister kring arv m.m. En begravningsbyrå kan exempelvis rekommenderas en specifik juristbyrå i Stockholm som de därmed har samarbete med. Kanske kan en paketlösning ordnas som ger viss rabatt.

På detta sätt skapar begravningsbyrån kunder till andra företag vilket självklart även gäller åt andra hållet. Samma juristbyrå kan rekommendera en specifik begravningsbyrå. Att samarbeta och därmed skapa hela paketlösningar för kunden är därmed ett sätt att nätverka till sig fler kunder. Detta samtidigt som kunderna uppskattar det utifrån att allt blir löst med enbart en eller ett par kontaktpersoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *