Så fungerar övervakningskamera som tillval till ett hemlarm

25 feb

Att välja till en övervakningskamera till ett befintligt hemlarm har flera fördelar. De flesta större larmbolag erbjuder detta alternativ och många kunder väljer det utifrån både säkerhetsmässiga, och andra, funktioner.

Se vad som händer – när som helst

Hemlarm har under lång tid haft kameror som aktiveras vid larm och som då skickar video till larmbolagets central. Därmed har operatörerna kunnat se vad som händer och agera utifrån denna information. Detta är däremot inte en övervakningskamera utan snarare en rörelsedetektor med video.

Med ett tillval med övervakningskamera skapas en betydligt större flexibilitet och funktionalitet. Detta både för ägaren av larmet och larmbolaget.

När som helst…

Personen som äger larmet kan hantera detta via medföljande app. Det är även via den appen som det går att se exakt vad denna kamera för tillfället övervakar. Med andra ord kan personen när som helst se live-stream över hemmet. Med flera sammankopplade kameror går det därmed att bevaka större delen av hemmet.

Att installera en övervakningskamera handlar därmed inte enbart om att se inbrott eller skadegörelse utan det kan även skapa andra funktioner. Är barnen hemma? Stängdes kaffekokaren av? Hur mår hunden? Vem är det som står utanför dörren?

Se vad som händer…

För larmbolaget innebär det att hemmet blir övervakat med kameror dygnet runt. Detta kan både ske utomhus och inomhus. Skulle ett larm aktiveras kommer de därmed få tillgång till video från flera olika vinklar. Är det kameror utomhus kan de exempelvis se ett pågående inbrott redan innan någon tagit sig in i bostaden. Detta förutsätter däremot rörelsesensorer eller annat som påvisar intrång på gården.

Övervakningskamera som tillval – eller extern kamera?

Det finns betydande fördelar att välja en övervakningskamera som är kompatibel med redan installerat hemlarm istället för att köpa en extern kamera som har ett eget system.

  • Allt i samma app

Via appen kan kameror och larm aktiveras och avaktiveras. Med allt på samma ställer blir det lättare att få överblick på hela larmsystemet.

  • Säkrare

Eftersom larmbolaget får tillgång till mer material kan de även lättare avbryta inbrottet samt skapa förutsättningar för att minimera skadorna. Många av dessa övervakningskameror har även högtalare och mikrofon. Det innebär att operatören kan påtala att inbrottsförsöket upptäckts och att polis och väktare är tillkallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *